Restaurant De Plantage naast Artis

Restaurant Amsterdam Oost PlantageWauw, wat is het hier mooi geworden! Kan natuurlijk ook niet anders, in dit monumentale gebouw de Ledenlokale. Met het Artisplein voor de deur. Wees niet bang dat je een toegangskaartje nodig hebt, het uitzicht op de volière met lepelaars en andere weidevogels is helemaal gratis. Afgelopen vrijdag heb ik in dit nieuwe restaurant De Plantage gegeten en het was onwijs goed. De voormalige chef-kok van Hotel de Goudfazant runt hier de keuken, en hoe.

Van mojama naar schorseneer
Ik dacht, laat ik nu eens niet voor pasta gaan, maar totaal iets anders. En dat werd mojama (gedroogde tonijn) met rucola, mimosa, Tagiassche olijven en citroenmayonaise. Als ik die laatste op de kaart zie word ik altijd blij, omdat ik hier gek op ben. Maar laten we wel wezen: het ging natuurlijk om de mojama. Nooit eerder gegeten, maar enorm lekker. En toen door naar de risotto met gebakken schorseneer, anijschampignons, snijbiet en Parmezaan. En omdat het oog ook wat wil: het bord was heel kleurig opgemaakt, bedekt met aardappelchips. In sliertjes. Hierna had ik heel graag nog de Hemelse Modder gewild, maar dat paste er echt niet meer bij. Jammer! Snel weer een keer terug dus.

Adres: Plantage Kerklaan 36
PlaatsAmsterdam
Wijk: Oost
Website: www.caferestaurantdeplantage.nl


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST