Toen ik onlangs in Oost kwam wonen, werd ik getipt; ik moest zo snel mogelijk een keer naar Olives & More in de Pretoriusstraat. Want daar hadden ze de lekkerste olijven van de stad, met allemaal bakken op tafel waar je zelf uit kunt scheppen. Echt wat voor mij. Klonk goed, maar het was nog beter. De winkel van Esther en Brian is namelijk ook een lust voor het oog, met een olijfboom in een tafel vol houten vaten met olijven. In de koeling staan de lekkerste tapenades, en tegen de muur hangen plankjes met daarop olijfolie. De lat ligt hier hoog, ze weten echt als geen ander wat lekker eten is. En dat is ook niet zo gek, want Brian heeft 8 jaar lang als kok in menig Michelin restaurant gewerkt. In Londen, Melbourne en Dublin.
Haal deze hotspot in huis
Waar ik ook blij van word, is dat je elke maand kunt aanschuiven aan de lange tafel. Dan wordt de winkel namelijk omgetoverd tot Table d’Hôte en wordt er lekker voor je gekookt. Of doe een keer mee aan de olijfolieproeverij. Hoe dan ook, bij Olives & More voel je je als een kind in de snoepwinkel. En omdat hun olijfolie Arbequina EVO uit Lerida in Spanje mijn grote favoriet is, verkoop ik ‘m ook online bij Brainy Days. Lekker bij brood, salades en pasta. En ze zien er ook nog eens leuk uit in het beugelflesje. Perfect cadeautje om te geven als je bij iemand gaat eten. Of hou ‘m gewoon lekker voor jezelf. Ben je in de buurt van Oud West? Wip dan gewoon even binnen in ons concept atelier & showroom. Van dinsdag t/m vrijdag ben je vanaf 12.00 uur meer dan welkom om te komen shoppen.
COMMENTS ARE OFF THIS POST